Lemon meringue pie

Ett sprött pajskal fyllt med len citronkräm och fluffig maräng. Det är oemotståndligt gott, både som dessert och till kaffet och en av de absoluta favoritpajerna i USA.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Citronkräm:
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 1 msk smör eller margarin
  • Rivet skal av två citroner
  • 4 - 5 msk pressad citronsaft
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 6 msk socker

Gör så här

  1. Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda allt till en smidig deg. Låt den vila kallt en stund.
  2. Kavla ut degen till en stor rund kaka. Tryck ner degen i en pajform, ca 25 cm i diameter och forma till kanterna så att de blir vågiga. Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Låt pajskalet kallna. Sänk värmen till 150 grader.
  3. Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en rostfri kastrull. Låt allt koka upp under ständig omrörning. Häll den varma krämen i pajskalet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Bred marängen över pajen. Grädda i 150 grader, ca 10 minuter, tills marängen fått vacker färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…