Lime- och vaniljkräm med färska bär

Lent och smäktande. Limens syrlighet bryter underbart mot krämens sötma. Välj bär efter säsong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g vit choklad av bra kvalitet
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • Rivet skal av 2 lime
  • 500 g färska bär - jordgubbar, blåbär, hallon (även röda vinbär och lingon blir gott, men komplettera gärna då med lite skivad banan)
  • 6-12 havreflarn eller annan småkaka

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Smält den långsamt i en skål över sjudande vatten. Lyft bort skålen och rör chokladen slät.
  2. Värm grädde och créme fraiche tillsammans till strax under kokpunkt, häll gräddblandningen i en fin stråle ner i chokladen. Vispa hela tiden så att krämen förblir slät.
  3. Rör sist ner vaniljsocker och rivet limeskal. Fördela krämen i glas eller små skålar. Låt kallna i kylskåp.
  4. Lägg på bären vid servering och gärna en eller ett par kakor bredvid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…