Limebiskvier.

Underbart goda att njuta av och dessutom läckra för ögat att se på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 2 msk vetemjöl alternativt glutenfritt mjöl
  • 150 g smör (det går bra att använda mjölkfritt smör)
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 lime
  • 2 droppar grön hushållsfärg
  • 200-300 g vit blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj den.
  3. Riv mandelmassan grovt och tillsätt äggvitan och mjölet.
  4. Arbeta samman till en jämn smet.
  5. Klicka ut på bakplåtspappret och platta ut med en mjölad matsked, så fastnar inte smeten så lätt på skeden.
  6. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  7. När kakbottnarna är gyllenbruna är de klara att tas ut för att svalna.
  8. Stäng av ugnen.
  9. Smörkräm:
  10. Rör smöret tills det blivit mjukt.
  11. Tillsätt florsockret och potatismjölet.
  12. Tvätta limefrukten, halvera den och pressa
  13. ned den i smörkrämen.
  14. Riv sedan ned skalet från limen.
  15. Bred en matsked av smörkrämen på vardera
  16. mandelmassebotten.
  17. Täck över och ställ i kyl 15 minuter.
  18. Smält blockchokladen över vattenbad eller i microvågsugn på full effekt i en eller två minuter.
  19. Droppa i två droppar av hushållsfärgen.
  20. Rör om.
  21. Tag kakorna ur kylen och garnera dem med den smälta chokladen.
  22. Låt stå svalt före servering.
  23. Det går utmärkt att använda en matberedare till
  24. att riva mandelmassan och bereda smörkrämen.
  25. De här bakverken går bra att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…