Limefilé

Mycket god bjudrätt. Fläskfilén kan bytas ut mot t.ex. fläskkarré eller skinkstek skuren i mindre bitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • matfett
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk äkta soya
  • 1 msk honung
  • saft av 1 lime

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
  2. Lägg över det brynta köttet på ett fat.
  3. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
  4. Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
  5. Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
  6. (På bilden visas ugnsstekt potatis med morötter och blekselleri.)

Kommentarer

Det här är supergott, lagar det ofta!
Det var en god och enkel rätt att göra, vi hade färsk potatis till.

Liknande recept