Limemarinerad festfilé

Ännu ett recept från tidning

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Marinad:
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 krm chilipulver
  • Sås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk hackad mynta
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Marinad:
  2. Rör i ihop ingredienserna och häll marinaden i en plastpåse. Skär kycklingfilén i skivor och lägg dem i marinaden. Låt stå kallt minst 1 timme.
  3. Ta upp och bryn kycklingbitarna i stekpanna. Flytta över dem i ugnsfast form. Låt steka klart i ugnen ca 15 minuter.
  4. Sås
  5. Rör ihop ingredienserna. Servera såsen till kycklingen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept