Limesockrade hallon med honungsmascarpone

Receptet uppfanns en nyårsafton för att återkalla sommarens alla smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g färska hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 lime
  • 4 msk mascarponeost
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g mörk choklad
  • Garnering:
  • Timjankvistar
  • 1 lime
  • 4 physalis

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en bunke och strö över socker. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften. Häll limeskal och limesaft över hallonen och vänd dem försiktigt. Det räcker med ett varv så behåller du hallonen så hela som möjligt. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ i kylen.
  2. Blanda mascarpone och honung i en bunke. Ställ det två timmar i kylen för att stelna.
  3. Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron.
  4. Rippla chokladsmeten på ett bakplåtspapper med sked eller slickepott, eller spritsa med liten tyll. Låt fantasin skapa mönster. Förvara svalt.
  5. Servering: Fördela hallonen i glas. Lägg i en klick honungsmascarpone. Plocka några blad timjan och strö över. Garnera med chokladkonstverken, lime pch physalis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…