Lindströmsgryta

I biffversion heter den här goda köttfärsrätten Biff à la Lindström. Som gryta blir det Lindströmsgryta. Smaksättningen är i alla fall densamma: inlagda rödbetor och kapris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, stor
  • Smör till stekning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 6 inlagda rödbetor, tärnade
  • 2 msk rödbetsspad
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Till servering:
  • Potatismos eller kokt potatis
  • Färskriven pepparrot

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig
  2. Tillsätt soja, fond och vatten. Koka under lock, 5–10 minuter.
  3. Tillsätt rödbetor, spad och kapris. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lycka till!

Kommentarer

Denna rätt var verkligen jättegod! Rekommenderas! Spännande smaker! :-)

Liknande recept