Linfröbaguetter

Jättegoda långjästa baguetter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl linfrö
  • 1½ dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 5 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 11-13 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Lägg linfrö i en skål. Slå på det heta vattnet. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av vattnet och linfröna. Arbeta in mjölet.
  2. Täck över bunken och låt jäsa i ca två timmar.
  3. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och skär den i tre delar. Forma varje del till en vriden baguette utan att knåda och lägg på bakpappersklädd plåt. Skåra med en vass kniv och jäs i ca 15 min.
  4. Grädda i 250-275 grader i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 15-20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr