Lingon och blåbärsskorpor

Måste helt enkelt prova dessa!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl lingon
  • 1 dl blåbär

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Blanda till sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk.
  4. Dela degen i tre delar och forma längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen.
  5. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter. (Eller båda plåtarna i varmluft i 200 grader.)
  6. Låt längderna svalna. Skär dem i 2-3 cm sneda bitar.
  7. Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 min.)
  8. Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt, i 100 grader eller över natten i 50.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr