Lingonbröd

Busenkelt att göra. Ett saftigt mörkt bröd som lämpar sig för alla sorters pålägg inte minst med messmör och en god ost ovanpå

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl Rågsikt
  • 4 dl Grahamsmjöl
  • 4 dl Vetemjöl
  • 1 dl Mörk Sirap
  • 1 - 1,5 kkp Lingonsylt ( gärna den större mängden)
  • 6 dl Filmjölk
  • 3 - 4 tsk Bikarbonat

Gör så här

  1. - Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. - Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop till en smet. OBS Ej knådning!
  3. - Häll upp smeten i två avlånga, smorda bakformar.
  4. Ingen jäsning innan gräddningen!
  5. - Sätt in formarna i ugnen som skall ha kommit upp till 200 grader och grädda bröden i 1,5 tim.
  6. - Efter ca 30 min, täck bröden med ett bakplåtspapper
  7. - När bröden är klara pensla dem omedelbart du tagit ut dem ur ugnen med varmt vatten. För den som tycker om det kan ta några droppar sirap i det varma vattnet
  8. Bli inte rädd, för brödet blir nästan svart på ytan och skall så bli.

Kommentarer

Det absolut saftigaste brödet jag ätit! Har gjort 6 st under jul å inget va torrt. Tog nog 2 koppar lingonsylt å lät dem inte vara fullt så länge i ugnen som 1.5 timma men inte långt därifrån. Jag kollade dem kanske när det va 10 min kvar å tog ut dem. UNDERBART goda som gick hem av alla som smakade!
Hejsan! Har prov bakat dessa idag och ble godkänd... Tyckte nästan att de var i torraste laget... Så det blir en tre. Mvh Lena

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr