Lingongrottor

Ljuvliga småkakor som tack vare mandeln i degen har lång hållbarhet. Lingonsylt är att föredra till fyllningen men var inte rädd för att prova med din egen favoritsylt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning: 1 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka sötmandeln så fint som möjligt.
  3. Rör smör och socker poröst i en bunke.
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg.
  5. Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder.
  6. Dela varje längd i tio bitar och rullar till små bollar och lägg sedan i småbrödsformar.
  7. Gör en fördjupning i varje kaka med din tumme och lägg i en klick sylt.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…