Lingonkaka i långpanna

Lingonkaka med strössel av havregryn, hasselnötter, ljust muscovadosocker och vaniljsocker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 150 g smör, smält och avsvalnat
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl lingonsylt
  • Strössel:
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Ugn: 200 C
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  4. Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakform, 20 x 30 cm.
  5. Bred lingonsylten över kakdegen.
  6. Mixa havregryn, hasselnötter, muscovadosocker, vaniljsocker och smör till smulor i matberedaren med kniven monterad. Strö strösslet över lingonsylten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.

Kommentarer

Mina blev kanongoda inte alls hårda, min sambo gillade dom också :)
Jag undrar om det saknas något i receptet? Till exempel mjölk? Bottnen blev som cement, väldigt märklig konsistens..

Liknande recept

@mydreamcookies

Cookie dough

Använd kakdegen i bland annat i glass, muffins, sockerkaka. God även som den är för den som gillar att äta kakdeg. 😉

@fetgnu

Stött kardemummacookie

Telefonen ringer och 1 timma får du fikagäster. Vad ska du bjuda på? Här kommer räddaren i nöden, ett enkelt och snabbt recept som…