Lingonkaka med kanel

Njut av kakan med vispad grädde och en kopp gott kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 3 dl lingonsylt
  • 2 tsk kanel
  • Strössel:
  • 2 dl fiberhavregryn, går lika bra med havregryn
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl råströsocker
  • 50 g smör, smält
  • Servera med:
  • 2 dl lättvispad grädde

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Lägg vetemjöl, strösocker, smör och äggula i matberedarskålen med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll.
  3. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar botten. Låt degen gå upp ca 2 cm på kanten. Låt den vila 30 minuter i kylen.
  4. Bred ut lingonsylten i formen och strö över kanel. Mixa havregryn, mandelspån och råströsocker med smält smör. Smula blandningen över sylten.
  5. Grädda kakan, ca 25 minuter, i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Servera den med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…