Lingonmaränger

20 st goda, härligt sega maränger

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk passerad lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125º.
  2. Vispa vitorna med elvisp till hårt skum.
  3. Sikta ner sockret och tillsätt citronsaften droppvis och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig.
  4. Passera sylten genom en sil och vänd ner i smeten så den blir melerad vit och rosa. Blanda eller vispa inte mer!
  5. Klicka ut marängerna med hjälp av 2 skedar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter om det är en varmluftsugn och 55-60 minuter om du har en vanlig ugn.
  7. De ska vara torra på ytan och lite sega innuti.
  8. På fotot blev de lite mörka och jag hade dem inne 60 minuter men det skiljer ju på ugnarna också. De blev goda ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…