Lingonpannacotta med kanelsmak

En frisk pannacotta med lingon och kanelsmak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 2 kanelstänger
  • ½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång
  • ½ dl rårörd lingonsylt
  • Garnera med:
  • 1 dl passerad lingonsylt
  • Lingon

Gör så här

  1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.
  3. Tillsätt kanelstänger och socker.
  4. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  5. Lägg ner den och vaniljfröna i grädden.
  6. Värm gräddblandningen, under omrörning, till strax före kokpunkten.
  7. Ta upp kanel- och vaniljstänger.
  8. Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning.
  9. Rör ner lingonsylten.
  10. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl.
  11. Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar.
  12. Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon.
  13. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…