Lingonparfait med punschpraliner

Ett jätteenkelt recept som ger ett avancerat intryck.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 25 punschpraliner

Gör så här

  1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner erårörda lingonen i sockerblandningen och vänd ner gräddsmeten.
  2. Skär punschpralinerna i mindre bitar och blanda ner i smeten. Häll smeten i en form och frys i ca 4 timmar. Seda upp parfaiten i portionsglas och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…