Linsragu

Linserna kan kokas direkt men om de blötläggs i 2-3 timmar före kokning går de inte sönder lika lätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl gröna linser
  • 1 lagerblad
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 75 g rotselleri
  • 1 liten gul lök
  • 10 cm av nedre delen av en purjolök
  • 1 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna väl och koka upp dem med lagerbladet i 8 dl lättsaltat vatten i en gryta ca 15 min. Kärna ur chilin. Skala och tärna morot, vitlök och selleri fint.
  2. Skala och finhacka vitlöken, Tärna purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med de tärnade grönskarena utan att de tar färg, ca 5 min.
  3. Låt linserna rinna av i en sil.
  4. Blanda med lök och grönsaksfräset strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…