Linzertårta

Denna läckra kaka har fått sitt namn från den Österrikiska staden Linz. Den görs av pajdeg som får en karaktäristisk smak av mald mandel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g vetemjöl
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 75 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 50 g mald mandel
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 stora äggulor
  • 1 msk pressad citron
  • 325 g hallonsylt
  • Florsocker till garnering

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader C.
  2. Sikta ner mjöl och kanel i en skål. Arbeta in smöret tills blandningen känns smulig.Tillsätt socker, mandel och citronskal.
  3. Häll i äggulorna och så mycket av citronsaften som behövs för att forma en fast deg. Vänd ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  4. Kavla ut två tredjedelar av degen och klä en pajform (diameter 18-20 cm) med degen. Skär bort eventuell överflödig deg.
  5. Fyll formen med hallonsylten. Kavla ut resten av degen tillsammans med eventuella degrester och skär ut tunna remsor.
  6. Lägg remsorna som ett gallernät över sylten.
  7. Grädda tårtan i förvärmd ugn 25- 30 minuter tills den ör gyllenbrun i färgen.
  8. Pudra över florsocker strax innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr