Ljummen risonisallad med kyckling och feta

Salladen kan även serveras kall om man vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl risoni
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/2 rödlök
  • 3 dl blandad sallad
  • 50 g fetaost
  • Sås:
  • 1 dl mild yoghurt
  • 1/2 lime, skal och saft
  • 1 tsk honung
  • 1/2 krm salt

Gör så här

  1. Koka risonin i buljongen ca 10 min. Häll av vätskan. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja tills den är färdig. Salta och peppra.
  2. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop såsen.
  3. Lägg sallad på två tallrikar och lägg på risonin och kycklingen. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept