Ljummen sallad med kyckling och solrosfrön

God och nyttig rätt. Varför inte prova att ha den på Påskbordet?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • 4 potatisar
  • 1 salladshuvud
  • 1 halv gurka
  • 4 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök eller en bit purjolök
  • 1 dl solroskärnor
  • olivolja till dressing och stekning
  • vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfileerna i mindre bitar. Salta och peppra dem och stek i oljan. Skala och skiva potatisen och råstek den. Rosta solroskärnorna försiktigt på medelstark värme under omrörning tills de fått lite färg. Skär gurka ,tomat, paprika och sallad i bitar och blanda med hackad rödlök eller strimlad purjo. Gör en dressing på olja och vinäger och häll över salladsgrönsakerna. Blanda försiktigt ner den nystekta kycklingen och potatisen. Tillsätt de rostade solrosfröna. Servera salladen medans den fortfarande är varm .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@miramamman

Ullis Rågbröd

Kidsens favoritlimpa, den är för söt egentligen, men när ungarna ändå inte äter det nyttiga brödet så är det väl bättre att själv baka…