Ljus kladdkaka med mynta

Färsk mynta gör kakan extra spännande. Kakan går bra att baka dagen innan den ska serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g ljus choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2-3 msk hackad färsk mynta
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • Crème fraiche
  • Bär, t ex björnbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
  4. Bryt chokladen i bitar.
  5. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
  6. Vispa ägg och socker poröst.
  7. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
  8. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  10. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
  11. Servera med crème fraiche och bär.
  12. Tips!
  13. Servera björnbärssylt till.
  14. Tillsätt lite curry i smeten för lite mera "sting".

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…