Ljust sött bröd

Ljust sött bröd. VARNING! JÄTTEGOTT!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl olja (eller 50 g smält margarin)
  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk socker
  • 2 msk honung
  • 1 dl sirap
  • ca 1,4 liter vetemjöl
  • ½ dl russin
  • 2 tsk brödkryddor
  • Pensling: vatten

Gör så här

  1. Blanda fett och mjölk/vatten och värm till fingerljummet.
  2. Lös upp jästen i lite av degspadet.
  3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, sirap, russin och brödkryddor.
  4. Rör i större delen av mjölet (spara 2-3 dl till utbaket) och arbeta degen i bunken till den blir smidig och släpper kanterna.
  5. Jäs degen i bunken i ca 30 min (till dubbel storlek)
  6. Stjälp upp degen på bakbord och forma till bullar ( ca 20 st )
  7. Jäs på plåt i 20-30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 8-10 minuter. (Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)

Kommentarer

Jättegott när man inte har tillgång till råg. Perfekt till mitt julbord.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…