Ljuvlig kardemummakaka

God kardemummakaka med rabarber.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 rabarberstjälkar, ca 300g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1,5 tsk Maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten av formen.
  3. Blanda smör och socker, vispa ner äggen, ett i sänder.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Vispa allt till en slät smet och bred ut smeten i formen. Det blir en ganska tjock smet.
  5. Dela rabarberna i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 50 minuter, jag får köra några minuter extra så kakan tar ihop i mitten (beroende på ugn).
  7. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över kakan. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…