Ljuvliga lavendelskorpor

Detta är en lyxigare sort mandelskorpor med en underbar smak och doft av lavendel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 100 g sötmandel
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1-1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 3-4 msk hackade lavendelblommor

Gör så här

  1. Hacka mandeln.
  2. Rör ihop socker och margarin så att det blir poröst.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta samman i smeten med ägg, mandel och lavendelblommorna.
  4. Rulla degen i 5-6 längder beroende på hur stora skorpor ni önskar.
  5. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Lägg max tre deglängder på varje plåt och platta till dem så att de blir tämligen platta.
  7. Grädda i 15-20 minuter i 180grader i nedre deen av ugnen.
  8. Låt svalna 10 minuter.
  9. Skär ut skorpor och grädda ytterligare 10-15 minuter.

Kommentarer

Jag fick tillsätta mer margarin än 100 g annars var det ett bra recept med gott resultat
Testade dessa för första gången. Lätt recept och gott samt vackert resultat! Tack.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr