Lök- och ostbisquits

De här snabbakade och smakrika bakverken har sina rötter i den amerikanska bagarskolan. Tre sorters lök gör dem rika på nyttiga vitaminer och mineraler.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • ½ rödlök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 8 - 9 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl mjukost
  • 3 dl mjölk
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Finstrimla salladslöken. Skala och finhacka röd- och vitlök. Hacka samman 8 dl mjöl, bakpulver, salt och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt mjukost, mjölk och lökhack. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt ev mer mjöl.
  3. Kavla ut degen, ca 1 cm tjock. Ta med ett kakmått ut runda kakor ur degplattan. Doppa först måtten i mjöl. Då släpper degen lättare från måttet. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept