Loppans kardemummakaka

Äggfri kaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ströbröd och smör till kakformen
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 sockerbit
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 80 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 msk kanel
  • 1 1/2 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och bröa en kakform (utan hål i mitten).
  3. Stöt kardemummakärnorna i mortel tillsammans med sockerbiten.
  4. Häll mjöl, socker och kardemumma-blandningen samt bakpulver i en stor skål.
  5. Tärna ner smöret och finfördela det med fingrarna. Häll mjölken i bunken och
  6. blanda smeten med slev.
  7. Häll smeten i kakformen, blanda kanel och socker och strö det över kakan.
  8. Låt grädda i 35 minuter längst ner i ugnen.

Kommentarer

Viile baka något gott till min dotter o måg som är veganer och inte äter varken ägg,socker eller mjöl. Bytte mjölet mot dinkelmjöl och sockret mot fruktsocker(vilket dom äter). Gick jättebra! En super god och saftig kaka som uppskattades mycket. Dom är inte vana vid att få något när det är fika dax då det mesta innehåller socker o ägg men denna kaka rekomenderas.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr