Luftig blåbärskaka med smetana

En underbart krämig och luftig blåbärskaka, som påminner om cheese cake! Bakad utan socker och mjöl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 15 gram smör
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 2/3 msk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver
  • Blåbärsfyllning:
  • 30 gram blåbär
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 50 gram smetana
  • 1 msk stevia strö
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Bottnen
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Blåbärsfyllning
  4. Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer). Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp.
  5. http://bakasockerfritt.se/

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr