Lussekatt med limesocker

En lite annorlunda och god saffransbulle

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk, 37 grader
  • 50 g jäst
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl vit sirap
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 2 lime, finrivet skal
  • 14 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • GARNERING:
  • 4 lime (finrivet skal)
  • 1-2 dl strösocker
  • 50 g smält smör

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, sirap, stött saffran och limeskal. Rör ner mjölet och arbeta till en smidig men något lös deg. Låt den jäsa ca 30 min till dubbel storlek. Ta upp och dela den i 25 bitar. Forma till lussekatter och lägg på bakpappersklädd plåt.
  2. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min.
  3. Blanda limeskal och socker. Pensla bullarna med smöret och strö limesockret över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…