Lussekatter

De absolut bästa hembakade lussekatter jag smakat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 2 tsk kardemumma
  • Ca 900 g vetemjöl
  • Ev russin till garnering
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Låt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunke, tillsätt salt, socker och kardemumma. Rör runt så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt degspadet och det mesta av mjölet samt bakpulver och hjorthornssalt. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Baka ut till lussekatter. Tryck i russin om du vill. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter.

Kommentarer

Godaste Lussekatterna någonsin. mjuka, saftiga och goda med saffran och kardemumma. Inte blir de torra och tråkiga efter någon dag heller. Som nybakta i flera dagar!!
WOW! Väldigt goda lussekatter! Tog med både Kardemumma och Saffran, SUPER god kombination. Rekommenderas varmt!
Det är inte saffran i receptet på dessa lussekatter men självklart kan man ta med det om man tycker det är gott. Jag tycker det är mycket godare med kardemumma!
Men men var är saffran????? i rfeceptet
Wow, kanoners!!!!! Super goda!!!! Saftiga och fluffiga. Jag rekommenderar detta recept varmt!!!
Kanonrecept! Blir säkert mer bak av lussebröd innan jul.......
Det här receptet gjorde stor succé. Tack för att du delar med dig av detta kanongoda recept.
Suveräna lussekatter!! Jag tillsatte 2 paket saffran oxå!
Hej! Jag undrar ifall det inte även ska vara saffran med? Mvh Katja

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr