Lussekatter

1 ½ points per bulle

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 dl viktväktarna fraiche naturell (rumsvarm)
  • 1 dl varmt vatten (ngt varmare än 37 *)
  • ½ g saffran / 1 pkt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vanillinsocker
  • 6 dl vetemjöl+ 3 msk till utbaket
  • 2 msk russin
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Lös upp jästen med fraichen blandat med det varma vattnet. Krossa saffranskornen med strösockret och rör ner tillsammans men vanillin. Arbeta in 6 dl mjöl. Låt jäsa under duk i ca 1 tim.
  2. Slå sen ut degen och arbeta igenom den väl, tag så lite extramjöl som möjligt. Dela degen i 2 bitar som sedan delas 2x10. Trilla dem ca 15 cm långa och rulla sedan ihop dem till ett S. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera med russin.
  3. Jäs sedan yttligare 45 min under duk. Pensla med ägg och grädda till fin gyllenfärg 10-11 min. Sikta över florsockret när bullarna har svalnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…