Lussekatter med kessella

Lätt att göra och goda

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2½ dl Kesella kvarg
  • 2 paket saffran
  • 2 krm salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1½ dl socker
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • Russin
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en degbunke. Häll över degspadet, rör om tills jästen löser sig.
  4. Tillsätt saffran, övriga ingredienser och nästan allt mjöl. Knåda till en, ej för fast, deg.
  5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  6. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
  7. Forma den till enkla lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Garnera med russin och låt jäsa i ytterligare 20 minuter på dragfri plats.
  9. Före gräddningen penslas lussekatterna med uppvispat ägg.
  10. Vill man kan man också strö på lite pärlsocker.
  11. Grädda på falsen ovanför mitten i 5-7 minuter.
  12. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…