Lyxbiskvier med chokladtryffel

Choklad!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 4 bittermandlar
  • 3 1/4 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Chokladtryffel:
  • 300 g ljus blockchoklad
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det i mandelblandningen.
  2. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Platta till smeten lite. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter i 175°. Lossa kakorna medan de är varma och lägg dem med undersidan upp.
  3. Skär chokladen i små bitar och lägg dem i en värmetålig skål. Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta. Lägg smör och grädde i en annan kastrull och låt det koka upp och smöret smälta. Häll ner gräddblandningen under kraftig vispning i chokladen. Ställ tryffeln att tjockna.
  4. Bred tryffeln toppigt på kakorna och ställ dem kallt minst 1 timme. Dela chokladen till garneringen i mindre bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matoljan. Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta. Doppa hastigt den tryffelfyllda sidan av de kalla kakorna i chokladen så att den täcker tryffeln. Vrid kakorna så att överflödig choklad rinner av. Ställ kakorna på papper och låt dem kallna. Förvara kakorna kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…