Lyxiga blåbärsbåtar

Dessa vackra blåbärskakor smakar bäst nygräddade. Servera dem gärna med en liten klick vispad grädde som sakta smälter vid kontakt med den ljumma kakan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 125 g mandelmassa
  • 3 msk strösocker
  • 75 g rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl frysta eller färska blåbär

Gör så här

  1. Lägg smör, mjöl, florsocker och ägg i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 14 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
  2. Nagga bottnarna med en gaffel och förvara dem kallt i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med socker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda smeten väl. Rör ner mjölet i mandelmassesmeten.
  4. Ta fram formarna ur kylen och fördela smeten i dem. Lägg till sist ca 1 msk blåbär i varje kaka.
  5. Grädda ca 15 minuter eller tills de blivit lite ljusbruna i kanten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr