Lyxiga kanelbullar

Så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar ( 50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ tsk malen kardemumma
  • 15 dl Vetemjöl special
  • Fyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250-300 g lyxmassa, rives
  • 1 msk malen kanel
  • Garnering:
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
  3. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min. Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
  4. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min.
  5. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr