Macaron

Klasisk fransk, marängkaka. Trevligt att servera och perfektatt servera efter en tung middag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Macarons:
  • 110 g sötmandel
  • 170 g florsocker
  • 90g äggvita (ca 3 st)
  • 2 msk strösocker
  • Hushållsfärg

Gör så här

  1. 1. Mal mandeln till mandelmjöl
  2. 2. Sätt ugnen på 150 grader
  3. 3. Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka.
  4. 4. Häll ned strösockret i omggångar så det blir en toppig äggvita.
  5. 5. Blanda försiktigt ned den malda mandeln och florsocker.
  6. 6. Klicka sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor.
  7. 7. Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor.
  8. 8. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.
  9. 9. Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna.
  10. 10. Vispa ned äggulan.
  11. Smörkräm
  12. 1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en vit smet.
  13. 2. Vispa ned äggulan.
  14. 3. Färga med karamellfärg och smaka upp med olika aromer.
  15. 4. Spritsa ut kräm på hälften av kakorna.
  16. 5. Lägg på resten av kakorna som lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…