Madame Ediths saftiga saffranskaka

En mycket lättbakad, saftig och god saffranskaka som du enkelt rör ihop.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl matolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 dl filmjölk
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen

Gör så här

  1. Rör ihop ägg, matolja och strösocker.
  2. Kavla med en kavel på saffranspåsen.
  3. Blanda ihop saffran, vetemjöl, bakpulver och salt.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Blanda i filmjölken.
  6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40 min.
  8. Använd en provsticka för att se att kakan är helt genomgräddad.
  9. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…