Madame Ediths vita chokladkräm

En supergod och enkel dessert

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 3 dl creme fraiche, 34%
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl färska hallon

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen över vattenbad.
  2. (vilket betyder att man smälter chokladen i en skål som står över en gryta med kokande vatten)
  3. Vispa med elvisp ihop chokladen med det hela ägget och en äggula.
  4. Blanda ner creme fraiche och florsocker.
  5. Fördela den släta krämen i 4 st glas/portionsskålar
  6. Låt stå i kylen i minst 1 timme.
  7. Dekorera med hallon strax innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…