Madierainlagda plommon

En god efterrätt med plommon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 37 cl madeira
  • 1 st vaniljstång
  • 1 bit(ar) kanelstång
  • 1 citron, endast skalet, finrivet
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl brun farin
  • 1 kg plommon

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull. Halvera och skrapa ur fröna från vaniljstången däri. Lägg även i vaniljstången, kanelstång, citronskal, citronsaft och farinsocker. Koka upp och låt sjuda 10 min.
  2. Skär ett litet snutt i varje plommon. Skålla dem några åt gången i kokande vatten ca 15 sekunder. Dra av skalet och lägg dem i vinlagen och sjud någon minut.
  3. Dra kastrullen från värmen. Låt plommonen svalna i lagen. De kan antingen serveras ljumma eller kalla. Ta upp kanelstången om de ska ligga länge i lagen. Vill du förvara dem länge är det säkrast att frysa in dem i lagen och tina långsamt i kylskåp. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass. Lagen som blir över kan frysas igen och användas till exempelvis att koka in katrinplommon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…