Mäktig marsipanfromage

Tro det eller ej, men det är faktiskt öl som ger den annorlunda smaken i den här smakrika fromagen, som jag ännu inte testat trots att jag haft boken med receptet i ganska många år. Det kanske är dags snart!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 125 g finriven mandelmassa
  • 3/4 + 1/4 dl lättöl
  • 2 msk socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • Till garnering:
  • Rostade mandelspån
  • Till servering:
  • Exotisk frukt i bitar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 10 minuter.
  2. Hetta upp 3/4 dl öl i en kastrull, blanda ned den rivna mandelmassan och ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i smeten.
  3. Vispa 1/4 dl öl med äggulor och socker. Vispa också grädden hårt. Blanda ned äggulesmeten och grädden i mandelkrämen och fördela smeten i fyra portionsglas eller en större skål. Ställ kallt att stelna.
  4. Servera desserten med rostade mandelspån och frukt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…