Mättande bröd

Pga flytt ville jag bli av med mina mjölslattar i skafferiet och vips skapades det här brödet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt jäst á 50 gram
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl rågmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl rågkross

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och häll över jästen tills den löser sig. Tillsätt salt och honung. Arbeta in de olika mjölsorterna tillsammans med linfröna, rågflingorna och rågkrossen till en deg som blir ganska tung och lite kladdig. Låt jäsa i ca 40 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och arbeta igenom den en gång till. Forma till två stora eller tre lite mindre bröd och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Snitta bröden och skjuts in i ugnen 30-35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…