Maffig chokladtårta

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kladdkakor:
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200g philadelphia färskost/ mascarpone
  • 150-200 g mjölkchoklad
  • Topping:
  • 2dl grädde
  • 2 äggulor
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

  1. Börja med att göra 2 st kladdkakor.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant 22-24 cm.
  4. Smöra och mjöla kanterna.
  5. Smält smöret och ta det från värmen.
  6. Ha i resten av ingredienserna i en bunke, slå i smöret och blanda till jämn smet.
  7. Ha i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10 -15 minuter. Gräddningstiden är beroende på ugn och hur kladdig man vill ha kakan.
  8. Låt kakorna stå och bli kalla kylskåp. Gör dem gärna dagen innan tårtan ska läggas ihop!
  9. Gör fyllningen och toppingen samma dag som tårtan ska läggas ihop.
  10. Fyllning:
  11. Smält chokladen över vattenbad.
  12. Vispa upp färskosten och vispa sedan ner chokladen. Vispa bara tills krämen gott ihop sig.
  13. Låt krämen stå kallt ett tag om den är för lös att läggas på på en gång.
  14. Topping:
  15. Vispa grädden löst. Vispa i äggulorna en i taget.
  16. Smält chokladen över vattenbad.
  17. Rör ner chokladen till krämen är jämn.
  18. Ställ i kylen ett tag.
  19. När krämen tas fram ska den vispas upp.
  20. Spritsa eller bred krämen över tårtorna.
  21. Dekorera med något gott t ex m&ms
  22. Servera med grädde eller glass till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@juls

Chokladtårta

Detta är en riktigt god och enkel tårta att göra! Den är fyllig och en garanterad hit!