Mager maräng med blandade bär

Så gott!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 äggvitor
  • 300 g ljust råsocker
  • Kräm:
  • 2 dl kesella
  • 1 tsk fint råsocker
  • Korn från 1/2 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 ekologisk apelsin
  • Topping:
  • 400 g blandade bär
  • 40 g hasselnötter
  • Apelsinstrimlor
  • Lite mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa nu äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt sockret och vispa vidare på hög hastighet tills sockret är helt löst och vitorna blivit till styvt skum.
  3. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och häll ut vitorna - i en stor portion eller i fyra portioner.
  4. Grädda på 150 grader i en timme, lite kortare stund om du gör portionsbitar, tills marängen är spröd utanpå. Bred på en kräm av kesella, socker, vanilj och apelsinskal och lägg blandade bär, till exempel blåbär, hallon och björnbär, ovanpå.
  5. Rosta nötter lätt och hacka dem grovt.
  6. Garnera med apelsin och mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr