Majsans morotskaka

En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då i kyl för bästa resultat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk kanel malen
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 175 g smält smör
  • 6 dl finrivna morötter
  • Glasyr:
  • 150 g Philadelphiaost eller Creamcheese
  • 100 g mjukt smör
  • 6 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av ½-1 citron
  • Ca 1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Riv morötter.
  3. Smält smöret.
  4. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt (lätt med elvisp).
  6. Blanda de torra ingr. i en skål.
  7. Rör ihop äggsockret med det smälta smöret och morötterna och tillsätt det torra ingr.
  8. Häll ner i långpannan och fördela jämt, går lätt med en "slickepott".
  9. Ställ i nedre delen av ugnen och grädda i 35-40 min, prova med sticka om kakan är klar.
  10. Låt kakan kallna i långpannan.
  11. Rör ihop glasyrens alla ingredienser, lätt med elvispens lägsta hastighet, och bred ut över hela kakan. Låt kallna (jag ställde hela i frysen en stund). Skär kakan med en vass kniv i så stora bitar du vill ha och garnera ev. med citronskal, kanderade blommor, riven choklad etc.
  12. Hållbarhet i frys ca 3 månader.
  13. För gluten eller laktos känsliga byt ut mjöl och smör/creamcheese.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…