Majsbröd

Det dagliga brödet i vilda västern.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ½ dl polenta, grovt majsmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 ½ dl filmjölk
  • 3 ägg
  • 60 g smör
  • 1 paket bacon
  • 3-4 färska eller syltade jalapeño-chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220º. Stek baconet tills det blir knaprigt och finhacka chilin. Lägg smöret i en liten rågbrödsform och ställ in i ugnen några minuter. Ta ut den när smöret har smält.
  2. Under tiden vispar man ihop ägg och filmjölk. Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner det torra i mjölken tillsammans med chili och bacon.
  3. Vänd och vrid på formen så att smöret fördelas jämnt och häll ner resten av smöret i degen. Häll degen i formen och grädda cirka 30 minuter tills brödet är härligt brunt och genomgräddat.
  4. Testa med en trästicka efter 25 minuter. Om något fastnar på stickan ska brödet gräddas en stund till. När det har svalnat kan det skäras upp och ätas.

Kommentarer

Görgött, en klar femma, o tackar tackar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…