Majsbröd – Cornbread

Vill du bjuda på ett annorlunda matbröd. Då är det här receptet för dig...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 msk socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matfett, helst kokosfett eller liknande.
  • Smör eller margarin kan användas.

Gör så här

  1. Ugn 230 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk.
  3. Blanda sedan i resterande ingredienser,
  4. som först blandats samman.
  5. Häll i muffinsformar.
  6. Grädda i ca 10 - 15.
  7. Serveras rykande heta med smör.
  8. Saknar du muffinsplåt så går det att göra en 20 cm fyrkantig kaka och lägga i en stor form med höga kanter.
  9. Dela sedan brödet i mindre portionsbitar när det är färdigt.

Kommentarer

Jag bara älskar majsbröd i alla de former, en tid sen jag (vi) bakade dem, men kommentarerna har inte "tagit". Nu funkar det. 5p o ett stort tack.
Jag testade att göra i en fyrkantig panna, men mina blev inte bra... De jäste inte tillräckligt. Ska testa i muffinsformar nästa gång!
Very good and eaisy.Thank you.Mrs C,just the way we do it in Barbados.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…