Majskyckling A La Pius

är en utsökt helgrätt som smakar härligt gott. En trevlig doft av citrus, vitlök och örtkryddor, fyller köket med vällust. Till servering.. Apelsin och brysselkål. Som alltid med mina recept .. Minimera eller töj på gränserna, då det gäller kryddor, lök och annat starkt. Vi tål alla olika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 majskycklingklubbor
  • Rivet skal av en citron
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • En knippa persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkrydda
  • Till pensling:
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk sweet chilli sause
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Gör så här

  1. Till fyllning.
  2. Riv citronskalet och vitlöken på rivjärn.
  3. Hacka persiljan.
  4. Blanda detta.
  5. Lossa försiktigt vid sidan av skinnet på klubban.
  6. Fyll på med fyllningen under skinnet.
  7. Gnid in salt, peppar och örtkryddan på kycklingen
  8. Blanda olja, chilli och soja.
  9. Pensla runt om klubban.
  10. Lägg dessa i en smord form.
  11. Häll lite vatten runtom.
  12. In i ugnen på 225 grader ca. 30-35 min.
  13. Lägg på folie när de är lagom gyllenbruna.
  14. Kycklingen är färdig när köttsaften är utan rosa inslag.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr