Majspuffar

Kul tilltugg med koriander och chili.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 6 salladslökar
  • 340 g majskorn
  • 1 ägg
  • 3 msk koriander, färsk och finhackad
  • ½ tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 liter rapsolja, till fritering
  • Sweet chilisås, till servering

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Lägg i en bunke tillsammans med avrunnen majs, ägg, koriander, torra kryddor och salt och blanda.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en lite kladdig smet. Låt stå i 10 minuter.
  3. Värm oljan till 180 grader i en fritös eller tjockbottnad kastrull (använd termometer).
  4. Lägg ner små klickar av smeten i oljan och fritera majspuffarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt med sweet chilisås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…