Malins kokoskaka

Lite kladdig, choklad och kokoskaka som man gör i en långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 gram rumsvarmt margarin
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr:
  • 200 gram kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 75 gram margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner margarin, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna men inte ända ut i kanten.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Gör under tiden glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter.
  4. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
  5. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar. Kakan är god att äta som den är. Men om man vill lyxa till det lite kan man tex servera den men innehållet ur en passionsfrukt och spritsad grädde med lite siktad kakao på.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…