Malins Lingonbröd

Ett lite ljusare lingonbröd som kräver litet arbete och ger ett saftigt resultat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl lättfil
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 3-4 dl lingonsylt
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 3 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda lättfil,rågkross,havregryn,mörk sirap,lingonsylt och salt i en bunke. Låt stå i 5 minuter. Tillsätt sedan i rågsikt, vetemjöl,bikarbonat och rör om väl.
  3. Häll degen i en välsmord 3 liters form.
  4. Ställ in i ugnen ca 45 minuter. När brödet är färdigt ta ut det och pensla med vatten. Låt svalna på galler under duk.
  5. För ett grövre bröd ersätt rågsikt mot grahamsmjöl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…