Mammas amerikanska banankaka

Den här kakan är toppengod och är perfekt att göra om man lyckats få några bananer att bli övermogna. Mamma smälte alltid chokladen, bredde den på kakan och strödde flagad mandel över. Jag hackar ned chokladen i kakan istället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • 1 ¼ dl filmjölk
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen 175º
  2. .
  3. Rör smör och socker krämigt.
  4. Tillsätt ett ägg i sänder.
  5. Mosa bananerna och tillsätt dem och filmjölken i smeten.
  6. Hacka nötter och choklad och vänd ned dem försiktigt i smeten.
  7. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och vänd även ned detta försiktigt i smeten.
  8. Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
  9. Grädda i 50 minuter.
  10. Låt kakan svalna någon minut i formen innan den stjälps upp.

Kommentarer

Så himla god! Jag lade också till lite mer nötter och choklad.
Vad roligt att Du testade att baka den, och tyckte om den!!:)
Har bakat din banankaka idag. Den var jättegod. Hackade ganska stora bitar av mörk choklad och mer finhackade hasselnötter - mums!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…